Tillsammans slår vi mot bröstcancer

Boxbollen och Bröstcancerförbundet slår mot bröstcancer. Nu lanseras rosa bollen.

Boxbollen och Bröstcancerförbundet slår mot bröstcancer.

Stockholmsbröderna Jacob & Victor Eriksson har lanserat den populära träningsleksaken Boxbollen. Det varma välkomnandet av vad som till en början var tänkt som främst ett träningsnöje skulle dessutom visa sig ha fördelen att hjälpa cancerdrabbades tillfrisknande.

Därför slåss Boxbollen mot bröstcancer 

Inför sommaren 2019 har brödernas bolag ingått ett samarbete med Bröstcancerförbundet med mål om att donera 500 000 kr till Rosa Bandet.

”Det här samarbetet är lite av ett sammanträffande. Under en reklamfilmsinspelning kom Susanne Dieroff Hay, ordförande i Bröstcancerförbundet fram, och berättade att det de rörelser som Boxbollen genererar är optimala för personer som opererats för bröstcancer. Nu ser vi fram emot att tillsammans med det svenska folket göra en insats för cancerdrabbade.” säger Jacob och Victor Eriksson, grundare av Boxbollen.

”Boxbollen är en bra produkt för bröstcanceropererade. Den stimulerar rörelsemönster som kroppen mår bra av och aktiverar muskelgrupperna kring axel- och armparti. Dessutom är den jätterolig och skapar mycket skratt! Det här partnerskapet är som handen i handsken.” säger Susanne Dieroff Hay, ordförande Bröstcancerförbundet.

Lymfödem, en allvarlig och förekommande svullnad i armen som kan uppstå efter operation, motverkas av aktivitet kring axel- och armparti. Att träna dessa muskelgrupper kan framförallt verka både förebyggande och främjande för återhämtning efter operation. 

50kr per såld boxboll går till Bröstcancerförbundet

100 slag mot bröstcancer!

Kampanjen som ska möjliggöra ambitionen att tillsammans slå mot bröstcancer har döpts till ”100 slag mot bröstcancer!”. Vid varje såld boxboll doneras 40 kr till Bröstcancerförbundet och vid 100 lyckade slag doneras ytterligare 10 kr. - Vi vill att detta initiativ ska vara något roligt och nyttigt både för de som har opererats för bröstcancer, men också för de som vill visa sitt stöd och engagemang i frågan.

Köp Boxbollen Rosa Bollen här (259kr)

Tagged with: rosa bollen

Older Post Newer Post

Liquid error (templates/article line 3): Error in tag 'section' - 'tiktok' is not a valid section type